Lommelykt og hodelykt til beredskapspakken

Du har sikkert fått et skriv fra direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap om beredskapspakken eller et beredskapslager. Ikke sikkert du leste nøye gjennom det, men det er en annen sak.

Det ligger noe i det DSB skriver. Vi er veldig vant til at alt av elektrisitet, vann og internett fungerer til enhver tid og mange av oss har ingen back-up plan om det skulle svikte. Sånn sett er vi sårbare som nasjon og derfor oppfordrer DSB alle til å ha en beredskapspakke klar slik at vi er litt mer forberedt. Blant tingene som anbefales å inkludere i pakken er en lommelykt/hodelykt som går på batterier.

Her kan du se den fulle beredskapslisten på DSB sine sider. https://www.dsb.no/nyhetsarkiv/2018/du-er-en-del-av-norges-beredskap/

Hvilken lommelykt passer best til beredskapspakken?

Fordi man skal forberede seg på å klare seg uten strøm burde man velge en lommelykt som går på batterier. Vi i Lommelykt-eksperten anbefaler å velge en med lang virketid/lystid, samt å alltid ha ekstra batterier i samme beredskapspakke for sikkerhetsskyld. Lommelykt-eksperten selger flere typer som passer godt til dette. Spesielt lommelyktene under passer veldig godt.

Sunlights LED-lommelykt, 1500 lumen          OEM Led-hodelykt, 1500 lumen

 

 

 

 

 

 

 

Andre faktorer å tenke på enn batteri og lystid?

Da vi valgte ut hvilke lommelykt/hodelykt som skulle passe best til beredskapspakken så vi på flere andre faktorer også. Lommelykten/hodelykten burde være relativt kompakt og lett så beredskapspakken er så enkel som mulig å hente og lagre. I tillegg burde den ha en anstendig lysstyrke, men uten at det nødvendigvis er behov for noe særlig mer enn 1000 lumen. Til sist anbefaler vi en LED-lommelykt ettersom LED-lyspærer har opptil 25 ganger lenger levetid enn vanlig lyspærer og da slipper man å tenke på å fornye lyspæren til lommelykten som ligger i beredskapspakken (hvertfall på en god stund).